سرمقاله جنجالی مردم سالاری با عنوان :مشکل گراني با سخنراني حل نمي شود

کیهان:روزنامه اصلاح طلب مردمسالاري هم ديروز به نقد سخنان ناگفته رئيس جمهور در مورد تورم پرداخت! اين روزنامه در گزارش تيتر اول روزنامه روز گذشته خود پس از سرهم كردن فصل مشبعي اوقات تلخي عليه دولت نوشت: «محمود احمدي نژاد شب گذشته چند بار درباره گراني توضيحات مبسوطي داد و مردم را به آينده اي روشن اميد داد.»
بدشانسي مردمسالاري زماني آشكارتر مي شود كه توجه كنيم پيش از اين هم اين روزنامه هاي دست چندم سخناني را از پيش خود به اين و آن نسبت داده و سپس به اتخاذ مواضع غلاظ و شداد درباره آن مشغول شده بودند.
نكته جالب توجه اين است كه مدير مسئول اين روزنامه پس از مدت ها تلاش بالاخره به مجلس راه يافته و حالا بايد ديد عادت اول حرف زدن و بعد فكر كردن را در صحن پارلمان هم ادامه خواهد داد يا نه؟!!

نسخه شماره 1773 - 1387/01/26 -

تک نرخي کردن تورم; وعده اي که به فراموشي سپرده شد
مشکل گراني با سخنراني حل نمي شود

گروه سياست: تورم و گراني کم سابقه، وضعيتي است که از اولين ماه هاي تشکيل دولت نهم، دامنگير مردم شده است. دولتمردان فعلي - چه در ايام تبليغات انتخابات و چه پس از آن - همواره از برنامه هاي خود براي کاهش تورم، کوتاه کردن دست مافياي اقتصادي، بهبود وضعيت معيشتي مردم و شعارهايي از اين قبيل استفاده کرده اند اما آنچه در واقع روي داده، کاملا عکس وعده هاي دولت است. اولين نوروز دولت نهم (فروردين 85) زماني بود که مردم با گراني هاي بسيار روبه رو شدند; وضعيتي که اولين نشانه هاي ناتواني دولت و بي برنامگي اقتصادي اش را نمودار مي ساخت. در آن مقطع زماني، مهم ترين و شايد تنها اقدام دولت، کنترل قيمت پرتقال بود که حاصل آينده نگري وزارت بازرگاني براي نوروز بود! اکتفاي دولت به همين اقدام بود که باعث انتقاد يکي از نمايندگان مجلس پس از نوروز 85 شد که از تبديل وزارت بازرگاني به وزارت پرتقال سخن گفت. با اين همه، سخن محمود احمدي نژاد پس از تعطيلا ت آن سال تعجب بسياري را برانگيخت. وي با قاطعيت اعلا م کرد که نه تنها در ايام نوروز چيزي گران نشده، بلکه بعضي اقلا م ارزانتر هم شده است.
اين گونه برخورد با موضوع، الگويي بود که طي ماه هاي بعد براي پاسخگويي درباره گراني مورد توجه همه دولتمردان قرار گرفت. زماني که مسکن و اجاره بها يک باره رشدي بيش از صددرصد پيدا کرد، وزير مسکن آن را «يک کلا غ - چهل کلا غ» دانست و تکذيب کرد. سخنگوي دولت هم بارها در کنفرانس هاي مطبوعاتي خود در پاسخ به سوالا ت بسيار درباره گراني ها، آن را جو رواني ساخته رسانه ها دانست و در نهايت هم زماني که احمدي نژاد براي اولين بار براي توضيح درباره گراني ها به تلويزيون آمد با تکرار عباراتي مشابه، همه گراني ها را در چند قلم خاص منحصر کرد و توضيح داد که مثلا افزايش قيمت لبنيات، به دليل اشتباه يک نفر در 30 تومان گران تر خريدن شير رخ داده است.
همه اين توضيحات با تکرار وعده هايي همراه بود که به مردم قول مي داد «نرخ تورم تا پايان سال 85 تک رقمي خواهد شد». احمدي نژاد يک بار در توصيف وضعيت اقتصادي کشور گفت که نرخ تورم در تير ماه 85 به کمترين رقم ظرف 40 سال گذشته رسيده است و آن را نشانه اي از تحقق وعده هاي خويش و دولت دانست، اما واقعيتي که خود را بر هر شعار و وعده تحميل کرد، چيز ديگري بود.
سال 85 و 86 در حالي پايان پذيرفتند که نه تنها نرخ تورم، تک رقمي نشد بلکه براساس آمار رسمي بانک مرکزي در سال گذشته تورم نزديک به 20 درصد بود که در دهه اخير بي سابقه بوده است. ضمن اينکه صاحبنظران معتقدند نرخ واقعي تورم بسيار بالا تر از اين رقم است.
دولتمردان در نيمه دوم سال 86 بالا خره وجود گراني و تورم را پذيرفتند; اگر چه باز هم تقصيرات را به گردن ديگران انداختند. محمود احمدي نژاد- همچون شب گذشته- چند بار درباره گراني توضيحات مبسوطي داد و مردم را به آينده اي روشن اميد داد; آينده اي که نه تنها با گذشت سه سال از عمر دولت نهم هنوز نرسيده، بلکه نشانه اي از آن هم به چشم نمي خورد. در کنار اين سخنان، البته بارها و بارها اقتصاد دان ها، نمايندگان مجلس، ارباب جرايد و رسانه ها هشدارها و تذکرات بسياري به دولت دادند و نتيجه ناگوار بي برنامگي، نگاه غيرتخصصي به اقتصاد، تصميمات غيرکارشناسي، شتابزده و خلق الساعه و... را پيش بيني کردند اما پاسخ و توجه چنداني به اين دلسوزي ها داده نشد.
آن چه امروز واضح است اين است که گراني به حدي رسيده است که جامعه توان تحمل آن را ندارد و بايد در اسرع وقت چاره اي براي آن انديشيده شود و همچنين نبايد توقع داشت که توضيح و تشريح دولتمردان باعث تغيير و بهبود خاصي در وضعيت اقتصادي مردم شود. حالا اگر چه مي توان بارها و بارها پاي صفحه گيرنده هاي تلويزيون نشست، چشم ها را بست و در آرزوي ارزاني غوطه ور شد اما در واقعيت چيزي تغيير نخواهد کرد و اين واقعيت همچنان پابرجاست.
صفحه 7 امروز روزنامه مردم سالا ري حاوي گزارشي است از گراني نان و عدم پاسخگويي مسوولا ن در اين زمينه و همچنين در صفحه 15 نقطه نظرات نمايندگان مجلس- از طيف هاي مختلف- درباره تشديد مشکل تورم و گراني و لزوم مهار تورم توسط دولت است. هشدارهايي از اين قبيل که «نکند مردم براي تهيه نان روزانه خود با مشکل مواجه شوند» هشدارهايي جدي است که نزديک شدن وضعيت ويژه را به همه گوشزد مي کند، در حالي که به نظر مي رسد ديگر زماني براي توجيه و فرافکني نمانده است و همه چشم ها به اقدام عاجل دولت دوخته شده است و به صورت قاطع بايد گفت که مشکل گراني با سخنراني حل نمي شود.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا